fbpx

5 tips til videoredigering

Del

Du ved, at videomarkedsføring er vigtigt og du ved, hvilket materiale du gerne vil have produceret. Måske har du også allerede filmet det, men hvordan redigerer du det?

I dag har de fleste adgang til at kunne lave flot video i høj kvalitet lige ved hånden. Men selv med god kvalitet og en rolig hånd, gør det ikke nødvendigvis videoen spændende og fangende.

Det hjælper gevaldigt meget, hvis du redigerer dine videoer og får dine lækkerier kogt ind til en fed bouillon, hvor det interessante er i fokus og det kedelige er klippet ud.

Her kommer vores 5 tips til videoredigering:

  1. Skyd gode videoer fra start. Sørg for, at billedet er fokuseret og at der er masser af lys. Vær også bevidst om baggrundsstøj, så klippet ikke ender med at være ubrugeligt eller meget forstyrrende. Billedekomposition er også et vigtigt element, at have i mente.
  2. Vær bevidst om længden. Hvis din video er for lang, vil folk falde fra undervejs. De første sekunder er altafgørende når du har fanget en persons interesse – nu gælder det om at bevare den. Giv noget, der er værd at se og gerne, så du pirrer nysgerrigheden endnu mere.
  3. Krydr dit video content. så det bliver lækkert; men ikke for meget krydderi, så det i stedet bliver forvirrende. Du kan benytte dig af diskret baggrundsmusik der sætter tonen og fanger stemningen, eller du kan lege med presets, tekststykker, animationer eller dækbilleder.
  4. Du behøves ikke et fancy-alting. Der er mange gratis redigeringsprogrammer, som virker til dit behov og din computer eller telefon, er formegentlig også helt ok at redigere på. (Medmindre du ikke har en smartphone og en computer (hvem er du?))
  5. Hav et ens udtryk i dit video content. Det virker ikke særlig professionelt, hvis det ene klip er med mega høj lyd og meget overeksponeret i farverne, mens det følgende klip er med alt for lav lyd og meget mørkt. Sørg for, at lyd, billeder og generel tone gennem videoen er ens.

God fornøjelse med din videoredigering, det bliver mega fedt!

Der er mere..

Har du spørgsmål?

Jeppe Rahbek, kreativ leder og klar til at hjælpe