fbpx

De 9 typiske fejl vi oplever ved videomarkedsføring

Del
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Manglende historie

Historiefortælling er en lang og stolt tradition. Fra de 40.000 år gamle hulemalerier til 1800-tallets eventyr og helt frem til de reklamer, der bliver vist inden en YouTube-video. Historier hjælper os med at forstå verden omkring os, fordi historier skaber et afgrænset moment, der stadig relaterer sig udad. Markedsføringsvideoer, der fortæller historier er lettere at huske, og det betyder, at seeren får et mere personligt forhold til brandet. Stærk historiefortælling er grunden til at nogle brands dominerer deres branche. En god historie, indenfor markedsføring, skal indeholde en start med et problem, en midte med en løsning og en slutning med fremvisning af fordelene ved netop denne løsning. Løsningen er dit brand, og på den måde viser du, hvorfor dit brand er helt unikt og uundværligt.

For favnende og/eller kompliceret fortælling

Du vil højst sandsynligt gerne ramme flere segmenter med din markedsføringsvideo. Med de bedste intentioner forsøger mange at ramme ALLE med deres markedsføring – nye kunder, nuværende kunder, venner af kunder, eventuelle samarbejdspartnere og alle andre. Faren ved denne strategi er, at du i sidste ende slet ikke rammer nogen. Hvis du har mange forskellige segmenter, du ønsker at ramme med din markedsføring, er det bedre at lave specifikke videoer til hvert segment i stedet for at lave én lang og kompliceret video. Der skal være fokus på én besked i hver video, ellers giver det et rodet udtryk og den mister gennemslagskraft.

Det hele handler om jer

Som marketingmedarbejder virker det ofte som en god idé at tale med mennesker, der er passionerede om jeres brand. Men kunderne – de er mere eller mindre ligeglade.

Kunderne er ofte travle folk. Når de ser din markedsføringsvideo er det med ét spørgsmål i hovedet: ’Hvad kan JEG bruge det til?’
Kunderne vil vide, hvad det er du vil sælge til dem, og de vil vide det hurtigt. De har ikke tid til at høre på de 20 bedste plasttyper, du har arbejdet med igennem tiden. Kunderne vil vide, hvordan dit produkt kan gavne dem. Konceptet bag din markedsføringsvideo skal være knivskarp og tilpasset, og det visuelle udtryk skal passe til det, du vil sige til kunden. I denne sammenhæng er det smart at forhøre sig med folk, der arbejder med video til daglig. De kender til de visuelle sprog og vinklinger, hvilket er en kæmpe force.

Manglende promovering

At lave en god reklamevideo er en tidskrævende proces, og til tider kan den endda være frustrerende. Når den endelig er i skabet, har man lyst til at læne sig tilbage og nyde resultatet. Her er det vigtigt at huske, at alt det arbejde, der er gået forud, er ikke noget jeres kunder har set noget til. Nu er det jeres opgave at vise kunderne jeres fede video. I virkeligheden er den færdige video kun begyndelsen af den store indsats, der ligger i at få videoen ud til kunderne. Det rigtige segment skal se videoen. For at fange de rigtige mennesker med videoen, skal du promovere dem meget og strategisk, og det kan man gøre på flere forskellige måder.

Markedsføring på de sociale medier
Selvom de sociale medier efterhånden har nogle år på bagen, er de stadig de dominerende spillere på nettet. Det gode er, at video er blevet det mest populære indhold på de sociale medier. Det er blandt andet derfor, at flere billeder bliver postet som video – de trækker bare mere opmærksomhed. Hver dag bliver der set 100 millioner timers video på Facebook, så markedsføringsmæssigt er det vigtigt at kigge den vej.
Du skal ikke være bange for at lægge din video op flere gange. Opslagene flytter sig hurtigt, og de kan nemt forsvinde i mængden. Der kan også være god logik i at poste din video flere dage i træk, på forskellige platforme og på forskellige tidspunkter.

Læs vores 6 gode råd til SEO her.

Betalte kampagner
Du kan tage din video til nye højder ved at betale for promovering af din video til dit ideelle segment. De fleste sider tilbyder flere forskellige pakker til promovering. Du kan også lave en betalt kampagne på YouTube, hvis din video passer på YouTubes parametre for reklamer. Det kan være en fordel at tænke det ind i videoen på forhånd.

Skriv om det

Selvom video er trumfkortet indenfor markedsføring i disse år, er der stadig brug for det skrevne indhold. Hvis du skriver en blog om din video, har du mulighed for at ramme det segment, der er mindre aktive på de sociale medier. I forhold til at placere sig godt på søgemaskiner er det essentielt at skrive nogle ord om videoen.

Nedprioriteret SEO arbejde på video

I SEO’ens verden forandrer tingene sig hele tiden, og for mange marketingsfolk er det en evindelig opgave at holde netop deres brand højt på søgesiderne. Det er simpelthen en nødvendighed i dag. Du tænker måske, at når du sender en video ud i verden, kan du springe let henover SEO-delen, fordi Google favoriserer videoer. MEN det kan du ikke. Det vil uanset hvad tage din markedsføring til et andet niveau. Når du uploader din video på Youtube, Vimeo eller et andet sted, er det vigtigt at du udfylder metadata-delene. Det vil gøre din video langt mere synlig og søgbar. Benyt ord, der gør sig godt i søgesammenhænge.

Læs vores 6 gode råd til SEO her.

Sammenhæng mellem visuel identitet og video

Når man begiver sig ind i videomarkedsføringens arena, kommer man let at se videoen som et isoleret projekt, der er anderledes fra anden markedsføring. Her er det væsentligt, at videoen, ligesom virksomhedens anden markedsføring, er en forlængelse af jeres brand og virksomhed.

Når potentielle kunder ser jeres video, skal de være i stand til at genkende virksomheden. Hvis du tænker på dine yndlingsbrands, kan du helt sikkert også se en strømlining af deres markedsføring, der skaber deres visuelle DNA. Du skal forsøge at stræbe efter det samme og tænke markedsføringen som en helhed.

Videoen er overtænkt

Du ELSKER dit brand. Selvom dit brand er din store stolthed, betyder det ikke, at du skal formidle dit brand på en alt for selvhøjtidelig måde. En almindelig fejl, som mange virksomheder laver, er at overtænke alle små detaljer i deres video. Dette kan være et dræbende mindset, og det kan resultere i, at videoen prøver at sælge sig selv alt for meget, og så bliver den kedelig.

Success for en marketingvideo hænger sammen med videoens viralitet. Hvis du tænker på de bedste virale videoer, vil du sikkert lægge mærke til, at de har én ting til fælles – de er unikke. Så slap af og vær ikke så bange for at lave en lille fejl. Professionelle filmfolk kender alt til formidling og branding, så lad dem vejlede i processen.

Dårlig kvalitet

Lad os indse det – god videomarkedsføring koster tid og penge!
Det kan være fristende at springe over hvor gærdet er lavest, for at spare lidt penge i sidste ende. Måske har du valgt at arbejde sammen med de billigste videomagere, du kunne finde. Dette kan være en stor fejl og spild af dine marketingskroner.
Hvis du poster en video online, der ikke er i høj kvalitet, løber du den risiko, at folk vil opfatte dit brand som uprofessionelt og måske endda upålideligt. Det kan betyde, at folk ikke anser din virksomhed som troværdig, og det betyder helt sikkert færre ordrer i bogen. Renommé betyder alt. 

For at holde dig og din virksomhed på markedet kan det være en god idé at tale med eksperter. Selvom man kan lære meget på YouTube, kan man desværre ikke få erfaringen. Den kvalitet du betaler for hos professionelle, er den kvalitet du får. En undersøgelse viser, at 82% af alle virksomheder vil bruge flere penge på videomarkedsføring næste år. Hvis du vil følge med markedet, er det en god idé at se i retningen af professionelle videoer til din markedsføring.

Du kan læse vores guide til egen videoproduktion her.

Der er mere..

Har du spørgsmål?

Jeppe Rahbek, kreativ leder og klar til at hjælpe