fbpx

De bedste programmer til videoredigering

Del

Første skridt i din videoredigerings-fase er, at vælge det rigtige program for dig. Nøgleordet her er, at du skal vælge hvad der virker for dig, fremfor hvad der er nyt, mest avanceret eller mest fancy.

Uanset om du har en Mac eller en Windows-computer, vil der altid være videoredigeringsprogrammer med fra start, og ens for begge styresystemerne er, at programmerne er meget brugervenlige.

Vi har samlet en række programmer til videoredigering her:

For begynderen:

  • Movie Maker, Windows. Dette program følger altid med, når du køber en computer med Windows installeret, og det opfylder de mest basale behov til videoredigering. Movie Maker fungerer godt, hvis du er helt ny til redigering og gerne vil klippe nogle sekunder ud af din video, så du kun står tilbage med guldkornene.
  • iMovie, Apple. Dette program er gratis til alle Apple brugere og kan downloades til både Mac, iPhone og iPad. Det er super simpelt og brugervenligt, er overskueligt og har forholdsvist mange funktioner, hvis du gerne vil gøre din video lidt mere spændende.

For de lidt mere øvede:

  • Shotcut er et gratis redigeringsprogram, med en forholdvis stejl læringskurve. Det giver dig mange mulighed for avanceret videoredigering og er meget brugervenligt. Der er plads til udvikling i Shotcut, således at du ikke vil kede dig og føle dig begrænset, efter blot kort tid.
  • Lightworks er et redigeringsprogram, som giver dig mulighed for at lave avancerede effekter og lydredigering på en overskuelig måde. Det fås i en gratis version, så du kan prøve det af, inden du køber den fulde version. Her vil du få flere funktioner.

For de garvede:

  • Adobe Premiere Pro CC. I dette program fra Adobe løber du aldrig tør for muligheder. Det er en favorit blandt mange professionelle, da det understøtter et utal af formater og opfylder et professionelt behov. Premiere Pro har en meget stejl læringskurve og er ikke gratis. Det vil koste dig minimum 180 kr om måneden, du skal derfor være sikker på, at det er det rigtige for dig og dit niveau.
  • Final Cut Pro X er et professionelt program til videoredigering fra Apple. Programmet er en mere professionel og avanceret udgave af Apple iMovie. Tidslinjen er nem at styre, da klip automatisk klipper og skubbes sammen til andre klip. Ligesom Premiere Pro har Final Cut en stejl læringskurve, hvor man i takt med niveauet ikke vil mangle nye funktioner. Du skal dog være opmærksom på, at Final Cut Pro koster 2.499 kr i Apples App Store.
Læs også vores blogpost omkring guide til egen produktion af video og 5 tips til videoredigering her.

Der er mere..

Har du spørgsmål?

Jeppe Rahbek, kreativ leder og klar til at hjælpe