fbpx

Guide: Lav din egen video

Del

Du skal lave en video, men er i tvivl om, hvordan det skal gøres og hvor du skal starte.. Look no further! Rahbek Media to the rescue.

Her er vores 4 trins guide til, hvordan du kan lave din egen video og hvad du skal være opmærksom på:

1. Udstyr. 
Udstyret du bruger vil direkte korrelere med kvaliteten af din video. Elementer som kamera, belysning og lyd skaber sammen rammerne for, hvor professionelt og kodylt fed din video kommer til at se ud. Hvis du ønsker at læse en guide på, hvordan du laver en god lysopsætning kan du læse mere her.

Der er et stort udvalg af kameraer på markedet, hvor man også kan tilkøbe lyd og lys til. Hvis dette er for stor en investering for dig, er det helt okay at starte i de små. De fleste smartphones i dag har et godt kamera og mikrofon, som med lidt naturligt dagslys stadig kan se mega godt ud.

2. Planlægning.
Videoproducering -og optagelse behøver ikke blive en overvældende begivenhed, men nogle af de mest almindelige fejl på videooptagelse kan undgås ved, at man er omhyggelig i sin planlægning. Det kan eksempelvis være at forberede script eller interviewspørgsmål, medbringe storyboards og sørge for, at man i grove træk ved, hvor og hvordan man vil filme. Samtidigt er det også vigtigt at sætte mere end rigeligt tid af, specielt hvis man arbejder med videooptagelser af mennesker, da ikke alle er lige gode og bekvemme foran et kamera.

3. Redigering.
Den tid, der kræves for at redigere en video færdig afhænger af mange forskellige faktorer, herunder videolængden, videoens mål, mængden af rå optagelser, erfaring med programmet. Redigeringen bliver oftest heller ikke gjort over en og samme omgang, men opdelt i forskellige etaper.

Vores personlige fremgangsmåde hedder noget lignende dette:
– Overførsel og backup, backup, backup
– Roughcut og udvælgelse af klip
– Forfinelse og detaljeklip
– Kill your darlings
– Lyd og baggrundsmusik
– Colorcorrecting og colorgrading
– Feedback runde 1
– Feedback runde 2

Ønsker du at få yderligere tips til din videoredigering, kan du læse vores 5 tips til videoredigering her.

4. Markedsføring.
Nu har du lavet din video og skal sikre dig for, at din video kommer ud på de rigtige online platforme, så alt dit hårde arbejde bærer frugt!

Du bør uploade din video hvor din målgruppe søger efter dig. Hvis din statistik viser, at du bliver fundet på YouTube og Facebook, er det vigtigt at placere videoen på disse websteder, og måske endda bruge penge på at få den ud til så mange som overhovedet muligt. Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvordan du kan markedsføre din video, kan du læse mere her.

Nu er du tæt på at være ekspert i at lave video!

Vil du have professionel hjælp til at lave din video? Så læs mere omkring videoproduktion her.

Der er mere..

Har du spørgsmål?

Jeppe Rahbek, kreativ leder og klar til at hjælpe