fbpx

Undertekster på din video, nemt og hurtigt

Del

Undertekster (engelsk: subtitles eller closed captions) er efterhånden blevet et krav for at få succes med din video på internettet. Selvfølgelig skal videoproduktionen besidde æstetik på billedesiden, lyden skal være spot on og kommunikationen klar og tydelig. Men ofte går der en hel del tabt i budskabet, hvis ikke der er lavet undertekster til videoen.

Undertekster er vigtige af flere årsager:

  • Videoen bliver tilgængelig for alle. Så selvom seeren har nedsat hørelse, vil undertekster gøre det nemmere at følge med i vidoen.
  • Ofte kan det være nemmere at følge med i videoen, når man kan læse hvad der bliver sagt.
  • 85% af alle videoer der bliver set på Facebook er uden lyd (kilde). Så hvis du ikke har undertekster herpå, vil en stor del ikke kunne følge med i din video.

Sådan får du undertekster på din video, via YouTube

I denne simple trin-for-trin guide, bruger vi YouTube til at lave undertekster med. Herefter kan du selvfølgelig bruge dem på din YouTube video, men de kan også eksporteres og bruges på for eksempel Facebook.

1. Log ind på din YouTube konto, klik på dit profilbillede og vælg Skaberstudie

2. For at se alle dine videoer, klik på Videoadministrator

3. Find videoen du ønsker at lave undertekster til, og tryk på Rediger

4. Klik på Undertekster

5. Klik på Tilføj nye undertekster

6. Vælg dansk eller engelsk (eller det ønskede sprog)

7. Vælg Opret nye undertekser

8. Nu kommer du til selve indtastingsskærmen. Som du kan se i den blå boks, fortæller YouTube dig, at de har forsøgt at finde alle steder hvor de mener der er tale i din video, og automatisk lavet plads til undertekster her. Dette kan du vælge at fjerne, men vi føler ofte de rammer ret godt.

9. Nu kan du begynde at afspille videoen, ved at trykke på play-knappen. Når der kommer tale i videoen, udfylder du boksen med de ønskede undertekster.

10. Hvis du støder på et sted der er tale, men ingen autogeneret undertekstboks, så skriver du teksten ind i den tomme boks og trykker på + knappen.

11. Din undertekst bliver sat ind, og du kan nu time det helt præcist ved at flytte boksen i tidslinjen, og forkorte eller forlænge tiden hvor underteksten vises, ved at trække i de lodrette blå greb, du ser på venstre og højre side af undertekstboksen.

12. Når du er færdig med dine undertekster, klikker du på Offentliggør

13. Nu er dine undertekster tilgængelige på din YouTube video. Hvis du ønsker at eksportere til eksempelvis Facebook, trykker du nu på det sprog du har lavet undertekster i – i dette eksempel er det Dansk

14. Klik nu på Handlinger og derefter på det ønskede format, du vil downloade underteksterne i. Hvis det er til Facebook, skal det være i .srt format. Hvis du ønsker at vide hvordan du bruger dine nye undertekser på Facebook, kan du læse det her: Undertekster på Facebook

Der er mere..

Har du spørgsmål?

Jeppe Rahbek, kreativ leder og klar til at hjælpe